EPITAAF vzw ontvangt BANAD Festival 2019 – 23 en 24 maart 2019

Epitaaf vzw zal tijdens het weekend van 23 en 24 maart 2019 voor de tweede opeenvolgende maal deelnemen aan het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival.

 

Het BANAD Festival is een uitzonderlijk evenement dat het art nouveau en art deco erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de kijker plaatst. Het vindt ieder jaar in maart plaats. In 2019 is dat van 16 tot 31 maart.

 

Centraal tijdens het festival: geleide bezoeken aan art nouveau en art deco interieurs die gewoonlijk gesloten zijn voor het publiek. Kortom, een unieke kans om deze pareltjes van onze architectuur (opnieuw) te ontdekken!

 

Daarnaast worden er nog andere activiteiten georganiseerd om het art nouveau en art deco erfgoed te belichten, zoals geleide wandelingen, concerten, conferenties, evenementen, gezinsactiviteiten, een beurs, activiteiten voor personen met een beperkte mobiliteit en activiteiten voor scholen.

 

Gipsen model voor sarcofaag in art nouveau (inv. 3, Fonds Beernaert © Epitaaf vzw)

 

De focus zal liggen op de art nouveau en art deco tentoonstelling van funeraire objecten die vzw Epitaaf zal samenstellen in zijn expositiezaal. De fondsen Salu en Beernaert bestaan uit schitterende objecten in art nouveau en art deco die perfect kaderen in het BANAD Festival. De bezoekers zullen worden rondgeleid in het atelier en uitleg krijgen bij enkele tentoongestelde objecten.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door Explore Brussels. U kunt zich enkel en alleen inschrijven via de website van BANAD2018.