Open Monumentendagen 2019

Het thema van de komende OMD Brussel 2019 is “een plaats voor KUNST”; op maat gesneden van Epitaaf vzw. Atelier Salu ademt kunst! En ook de Lakense begraafplaats is een pantheon van kunst en cultuur. Zoals gebruikelijk zal het atelier doorlopend open zijn op zaterdag en zondag tussen 10 en 18u. De vrijwilligers van onze vereniging verwelkomen u graag met een woordje uitleg.

 

Wil je het bezoek aan Epitaaf combineren met een andere OMD-activiteit of bezienswaardigheid dan kan je alvast een kijkje gaan nemen in het programma. https://www.heritagedays.brussels/nl/programma/list/all/

 

EPITAAF verzorgt ook zoals steeds rondleidingen op het kerkhof. De wandeling zal u brengen langs een aantal monumenten van hofbeeldhouwer Guillaume Geefs (1805-1883) die zeer actief was op de begraafplaats.

 

Geefs was ook de leermeester van Ernest Salu I. De wandeling start overigens in de wintertuin van het atelier Salu waar een paar gipsen uit het atelier Geefs bewaard zijn.

 

Rondleidingen:

NL za 10u, 14u zo 10u, 14u

FR za 10h30, 14h30, zo 10h30, 14h30

 

Afspraak aan de ingang van atelier Salu.

Monument Cappellemans, 1850